Veliko građevinsko zemljište gospodarske namjene u Žminju

ID Kod:
66823
Lokacija:
Žminj
Transakcija:
Za prodaju
Vrsta nekretnine:
Zemljište
Cijena:
215.000€ (1.609.870 kn)
Površina:
8.141 m2
Ako u Europi svi putovi vode u Rim, onda u Istri svi putovi vode u Žminj, središte Istre i staro sjecište putova. Na samom raskrižju, podno gradića, nalazi se Kalvarija iz 1720. godine.
Žminj je od 1368. godine bio grad Pazinske grofovije koji su, samo na godinu dana, 1617. godine uspjeli osvojiti Mlečani.
Od gradskih bedema iz 15. stoljeća danas je vidljiv manji dio kaštela, jedna od četiriju okruglih kula, jedno krilo utvrde, vanjski dio zidina koje su štitile kuće pučana te dobro očuvana javna cisterna iz 1863. godine. Središtem grada dominira velika, barokna, trobrodna Župna crkva Sv. Mihovila izgrađena 1625. godine na temeljima one ranije iz 12. stoljeća.
U Žminju se nalaze i tri crkvice oslikane freskama – crkvica Sv. Trojstva oslikana 1471, na groblju smještena crkvica Sv. Križa te crkvica Sv. Antona Opata koja datira iz 1381. godine.
Na ulasku u gradić nalazi se i crkvica Sv. Bartula oko koje se tradicionalno posljednje subote u mjesecu kolovozu održava Bartulja, najveća pučka fešta koju Istrani i njihovi gosti ne propuštaju.

Baš blizu centra u industriskoj zoni smjestilo se prekrasno veliko zemljište gospodarske namjene, koje može biti prilika za izgradnju tvornice, trgovačkog centra ili bilo kakve druge djelatnosti, jer se sva infrastruktura nalazi do parcele.
Svojstva nekretnine
  • Tip zemljišta: građevinsko
  • Namjena: Stambeno-poslovna
Dozvole
  • Vlasnički list
+385 52 639 276
Dogma nekretnine d.o.o.

Pošaljite upit

Dogma nekretnine koristi kolačiće (cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete kontrolirati i konfigurirati u Vašem web pregledniku. Za više informacija kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Pretraživanje